Menu

Wandverwarming

U kunt niet alleen uw vloer elektrisch verwarmen, maar ook een wand in uw huis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de badkamer. Alma Techniek heeft elektrische wandverwarming aangebracht in diverse badkamers, die te klein waren voor effectieve elektrische vloerverwarming. We hebben dan een zogenaamde ‘knuffelmuur’ gecreëerd: een stukje muur, dat binnen ongeveer tien minuten wordt verwarmd tot 35 tot 40 graden en dan voor een comfortabele warmte in de badkamer zorgt.

 

Energiezuinig

Elektrische wandverwarming kan ook in andere gevallen behulpzaam zijn. Een van onze klanten schreef:

Wij hebben een hoekhuis, en onze zitbank staat tegen de buitenmuur, op deze plek is er altijd een koude trek achter de bank, en moeten wij de thermostaat op minimaal 23 graden zetten, om het een beetje behaaglijk te krijgen, heeft u hier een oplossing voor?

Alma Techniek heeft hier een zeer goede oplossing voor:

In de ochtend hebben wij een laag vermogen wandverwarming op de muur aangebracht, s ’middags heeft de stukadoor er weer een nieuwe laag gips overheen aangebracht, de totale dikte is hierdoor 5mm, waardoor je er niets meer van ziet, we hebben zelfs rekening gehouden met het schilderij op de muur.

Doordat de muur achter de bank nu op 20 graden gehouden wordt, kan de thermostaat weer terug naar 20 graden, en bespaart de klant zo 21% op de energiekosten, doordat het nu veel comfortabeler is in het zitgedeelte.

Het mooie is, dat de klant zonnepanelen heeft, en de wandverwarming dus geen verwarmingskosten heeft. Indien er in de toekomst elektriciteit overblijft, heeft de wandverwarming genoeg capaciteit, om een gedeelte van het huis te verwarmen, waardoor de overgebleven energie van de zonnepanelen zeer efficiënt gebruikt kan worden.

Vrijblijvend advies

Alma Techniek denkt graag met u mee over dit soort inventieve oplossingen die uw wooncomfort vergroten! Bel of mail ons, en we komen graag vrijblijvend advies uitbrengen.

Neem contact op