Menu

Duurzame vloerverwarming

Vloerverwarming is duurzamer dan reguliere verwarming. Dat komt bijvoorbeeld door het enorme gewichtsverschil. Een vloerverwarmingselement van 3000 watt weegt ongeveer vier kilogram. Een radiator die hetzelfde vermogen moet leveren, weegt minimaal 34 kilogram: meer dan acht keer zoveel! Een elektrisch vloerverwarmingspakketsysteem is dus veel kleiner en lichter dan een radiator, waardoor bij vloerverwarming zowel de productie- als de transport- en opslagkosten een stuk lager liggen.

Als u vloerverwarming combineert met milieuvriendelijke en duurzame stroom – bijvoorbeeld via zonnepanelen, windenergie of groene stroom – is het zelfs mogelijk om uw huis CO2-neutraal te verwarmen.

Door onze manier van installeren gaat deze duurzaamheid niet ten koste van comfort. Wij kiezen voor een dunne verwarmingsdraad van slechts 2 millimeter, zeer weinig massa boven deze draad en dunne, maar effectieve isolatie direct eronder, ontstaat een vloerverwarming die in elke situatie past en een zeer hoog comfort combineert met een zo zuinig mogelijk energieverbruik.

Duurzame vloerverwarming