Menu

Veelgestelde vragen

Is elektrische vloerverwarming duurder in het gebruik?

Energietechnisch is elektrisch verwarmen duurder, maar door de manier van installeren en regelen kan elektrische vloerverwarming goedkoper zijn dan conventioneel verwarmen. Dit voordeel geldt met name voor ruimtes tot ongeveer 10-15m2 die niet continu worden gebruikt. Ook ruimtes waarin bij elektrische vloerverwarming een ondervloerisolatie kan worden toegepast, zijn met elektrische vloerverwarming vaak zuiniger te verwarmen dan met een conventioneel systeem zonder isolatie.

Op internet lees ik dat elektrisch verwarmen soms wel drie keer zo duur is; hoe zit dat?

De praktijk laat zien dat als een complete woning elektrisch wordt verwarmd, de energiekosten ongeveer 10 tot 20% procent hoger uitvallen, daarentegen wordt het gas verbruik aanzienlijk minder. Om deze reden zal het verschil onder aan de streep niet noemenswaardig zijn. Daarnaast is het systeem van Alma Techniek gemiddeld 15 tot 25% goedkoper in verbruik in verhouding tot een standaard elektrisch vloerverwarmingssysteem. Indien de installatie niet goed is uitgevoerd, het vermogen niet goed is berekend, slechte of geen isolatie is toegepast, en de regeling/thermostaten niet goed zijn ingesteld, dan kan het verbruik nog hoger uitvallen. Heeft u het vermoeden dat uw elektrische vloerverwarming te veel verbruikt, neem dan contact met ons op: Alma Techniek kan u hierin goed adviseren.

Kan ik de elektrische verwarming beter op of in de zandcementvloer leggen?

Over het algemeen geldt, dat als de elektrische vloerverwarming op de zandcementvloer wordt geplaatst, de opwarming zeer snel kan. Dit scheelt aanzienlijk in de energiekosten. Bij grote ruimtes is het soms beter om een lager vermogen in de zandcementvloer te leggen. Welke optie de voorkeur heeft, is van verschillende factoren afhankelijk. Alma Techniek kan u hierin prima adviseren.

Ik krijg een warmtepomp; wat moet ik dan nog met elektrische vloerverwarming?

Het combineren van een warmtepomp en elektrische vloerverwarming vergroot het comfort. Een warmtepomp is redelijk zuinig in verbruik, maar ook zeer traag. Door in een aantal ruimtes elektrische vloerverwarming bij te plaatsen kan de opwarmsnelheid, en daarmee het comfort, fors worden verbeterd. U Kunt bijvoorbeeld de gehele woning 2 graden lager verwarmen, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort, omdat de ruimtes die worden gebruikt, worden bijverwarmd met elektrische vloerverwarming indien nodig.

Mijn vloerverwarming doet het niet meer. Moet nu de hele vloer worden vervangen?

Nee, dat hoeft zeker niet. Alma Techniek heeft een eigen technische dienst en de kennis én apparatuur in huis om dit voor u op te lossen. Indien er een defect in de elektrische vloerverwarming zit, kunnen wij dit op de vierkante centimeter nauwkeurig voor u lokaliseren en verhelpen.

Ik wil graag CO2-neutraal gaan verwarmen. Kan dat met elektrische vloerverwarming ?

Ja, dat kan, wij zeggen niet voor niets; duurzaam elektrisch verwarmen. Als de elektriciteit van zonnepanelen en bijvoorbeeld windenergie komt, kan de gehele woning CO2-neutraal worden verwarmd. Dit levert dan wel hogere energiekosten op, maar het gas verbruik wordt aanzienlijk verminderd. Daarnaast kunt u zelf investeren in zonnepanelen.

De stadsverwarming is erg duur en oncomfortabel; is elektrisch verwarmen een optie?

Dat is het zeker. Elektrisch verwarmen is altijd comfortabeler dan stadsverwarming en in combinatie met zonnepanelen, zeker goedkoper.
Neemt u contact met ons op voor een uitgebreid en vrijblijvend advies!

Kan elektrische vloerverwarming worden toegepast bij elk type afwerkvloer?

Dit is zeer goed mogelijk, maar de afwerking van de elektrische vloerverwarming is wel van belang. Alma Techniek kan u hier uiteraard goed in adviseren, dus neemt u gerust contact met ons op.